27 Nisan, 2013

Nisan Çiçekleri-27

Bugün size gül goncası nasıl yapılır onu anlatacağım. Harika bir anlatım buldum, en azındna benim çok hoşuma gitti. Burdaki goncalar bir şapkada kullanılmış, ama broş olarak da kullanılabileceğini düşünüyorum.

Modelin orjinaline buradan ulaşabilirsiniz.My Little CityGirl sitesini ziyaret ettiğinizde free patterns bölümüne mutlaka bakın. Hoşunuza gidebilecek başka modeller de bulabilirsiniz.



Gül goncaları için 76 zincir çekiyoruz. Tığımızdan sonraki 5. zincire bir tane 2li trabzan yapıyoruz. Sonraki her zincire birer tane 2li trabzan yaparak tüm zincirleri bitiriyoruz. Bir zincir çekip geri dönüyoruz, ilk ilmeğin tepesine bir sık iğne yapıyoruz. 2 ilmek atlıyoruz, 3. ilmeğin tepesine 8 tane 2li trabzan yapıyoruz. 2 ilmek atlıyoruz, 3. ilmeğin tepesine bir sık iğne yapıyoruz, 2 ilmek atlıyoruz, 3.ilmeğin tepesine 8 tane 2li trabzan yapıyoruz, 2 ilmek atlayıp 3. ilmeğin tepesine bir sık iğne yapıyoruz. Yine 2 ilmek atlıyoruz, 3. ilmeğe sık iğne, 2 ilme atla, 3. ilmeğe 8 tane 2li trabzan yapıyoruz. Son kez 2 ilmek atlayıp 3. ilmeğe bir sık iğne yapıyoruz. Şimdi 3 ilmek atlıyoruz, 4. ilmeğin tepesine 12 tane  3lü trabzan (tığın başını 2 defa dola, 3 te çık) yapıyoruz, bu sefer 3 ilmek atlayıp 4. ilmeklerin tepesine önce bir sık iğne sonra 12 tane 3lü trabzan yaparka devam ediyoruz. Toplam 3 defa 12 tane 3lü trabzan yapıyoruz. Sonuncusunda sonra yine 3 ilmek atlayıp 4. ilmeğin tepesine bir sık iğne yapıyoruz ve 4 ilmek atlayıp 5. ilmeğin tepesine 15 tane 3lü trabzan yapıyoruz. Bu kez, 4 ilmek atlayıp 5. ilmeklere sık iğne sonra 15 tane 3lü trabzan yaparak sırayı bitiriyoruz. Goncamızı oluşturmak için, 8 trabzanın olduğu uçtan başlayarak içe doğru sarıyoruz, en son alt kısmından katları sabitliyoruz.


Ben renkli görünsün diye 3 tane bu şekilde gonca hazırladım. normalde bunlar bir yuvarlak parça örülüp üzerine sabitleniyor, ama ben onu örmedim, açıklamadaki yaprağı örerek hareketlendirdim arajmanımı. 
Yaprağa gelince 16 zincir çekin, baştan 2.zincire bir sık iğne yapın, sonraki 2 zincire birer yarım 2li trabzan, sonraki 3 zincire birer 2li trabzan, sonraki 3 zincire birer 3lü trabzan, sonraki 3 zincire birer 2li trabzan, sonraki 2 zincir ebirer yarım 2li trabzan, sonraki zincire 3 tane sık iğe yapın.Diğer tarafa geçin ve diğer taraf gibi örün. Sıranın sonuna geldiğinzide geri dönmeden bir zincir çekip 15 ilmeğin tepesine birer tane boş ilmek (tığın başını dolamadan bir seferde çıkın)  yapın, 3 sık iğnenin ortasındaki sık iğnenin tepesine geldiğinizde boş ilmek, 3 zincir aynı yere boş ilmek yapın. Diğer tarada geçin boş ilmek yapmaya devam edin, sonunda ipinizi sabitleyip koparın.

Eveeet sanırım son 3 güne giriyoruz...Haydi hayırlısı :))
Share:

5 yorum:

  1. This can be the dumbbell established that's must have for you personally.

    Stop by my site ... http://www.getfitnstrong.com/adjustable-dumbbells/

    YanıtlaSil
  2. Constantly weigh these items versus new Products that's in pristine condition, comes having a top notch guarantee and it is also acquirable for obtain around the Bowflex uncomplicated monthly payment method.

    My blog - http://www.getfitnstrong.com/bowflex-dumbbells/bowflex-selecttech-dumbbells-ultimate-home-exercising/

    YanıtlaSil
  3. Continue to keep in mind much too that some are greater than other people for the reason that they are made
    to resist constant use within a gym; you could wish to opt for a smaller type on your possess residence.


    my blog; dumbbells for sale

    YanıtlaSil
  4. Improvements consist of a extra functional Lat Tower and also
    a more time squat frame with 4 diverse positions from which to exercise routine.


    Feel free to visit my web site - free weight dumbells

    YanıtlaSil
  5. Individuals nowadays are quite significantly preoccupied searching for ways on how to lose fat faster without experiencing any discomforts brought by ache which is mainly associated with heavy work
    outs.

    My web blog; http://www.getfitnstrong.com/adjustable-dumbbells/adjustable-dumbbells/

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayan ziyaretçiler yorum bırakmak için lütfen Adı/Url seçeneğini seçiniz