13 Nisan, 2013

Nisan Çiçekleri-13

Bugün sizlere çok kolay iki çiçeğin yapılışını anlatacağım. Biliyorsunuz normalde hergüne bir çiçekti, ama bu çiçekler o kadar kolaylar ki ikisini birden anlatayım dedim.

1. Çiçeğimiz sarı göbekli olana; 6 zincir çekerek başlıyoruz.Sık iğne ile birleştirip halka yapıyoruz.
2. sırada bir zincir çekiyoruz, ve halkanın içine 11 tane sık iğne yapıyoruz. Toplam 12 sık ilmeğimiz oluyor.
3. sırada pembe renge geçiyoruz, 3 zincir çekip bir yandaki sık iğnenin tepesine 3 defa toplayarak bir fıstık yapıyoruz, 3 zincir çekip bir yandaki sık iğneye batıyoruz. tekrar 3 zincir çekiyoruz, bir sonraki sık iğnenin tepesine yine bir fıstık yapıyoruz. Tekrar 3 zincir çekiyoruz, bir yandaki sık iğnenin tepesine batıyoruz, ve bu şekilde sıra sonuna kadar 3 zincir, 1 fıstık, 3 zincir devame diyoruz. Toplam 6 yapraklı bir çiçeğimiz olacak.





2. çiçeğimizin yapılışını burada buldum.Rusça anlatılmış ben sizler için çeviriyorum.

5 zincir çekerek başlıyoruz, sık iğne ile kapatıp halka yapıyoruz. 
1. sıra: halkanın içine 3 zincri çekip 2 tane 2li trabzan yapıyoruz. Tekrar 3 zincir çekiyoruz halkaya batıyoruz. Tekrar 3 zincir çekip 2 tane 2li trabzan yapıyoruz, 3 zincir çekip halkaya batıyoruz. Bu şekilde toplam 5 yaprak oluncaya kadar örmeye devam ediyoruz.
2. sıra: Beyaz renge geçiyoruz. herhangi 2 yaprağa ipimizi sık iğne ile bağlayıp 2 zincir çekiyoruz. 2 tane 2li trabzanın tam ortasına (ilmeklerin tepesine değil arasına) batıyoruz. Tekrar 2 zincir çekiyoruz, 2 yaprağın arasına sık iğne ile batıyoruz. Bu şekilde sıra sonuna kadar devam ediyoruz.

Ve 2. çiçeğimiz de tamam :))

Share:

3 yorum:

  1. günlerdir takip ediyorum nisan çiçeklerini. her baktığımda diyorumki bir gün oturup akşama kadar her birini denicem:)) henüz frsat bulamadm ama bulucam:)
    anlatımları türkçeye çevirmeniz ne iyi olmuş. ben hiç tığ işi bilmiyordum biraz biraz öğreniyorm. yabancı anlatımları da biraz anlıyorum ama bazı yerlerde tıkanıyorum:))
    anlatımınıza sağlık gerçekten:))
    yüzsüzlük yapık istek de bulunabilirmiyim?:))
    hani şu "doily" denen güzellikler var ya. basitinden bi tane anlatırmısınız?
    anlatsanız da anlatmasanızda şimdiden teşekkür ederim:))
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim yorumunuz için moriçe. bence en azından beğendiklerinizi mutlaka deneyin, el alışkanlığı oluyor ve ortaya hemen güzle bir şeyler çıkınca insan iyice hevesleniyor yeni şeyler denemeye.

    doily dedikleri modeller bizim dantel yuvarlak takımların parçaları varya aslında onlar. ama snaırım siz dantel olanları değil de özellikle bardak altı vb. şeyler için kullanılanları kastediyorsunuz.
    eğer özellikle hoşunuza giden varsa bunlardan aban linkini gönderin elimdne geldiğince açıklama yapmaya çalışırım

    YanıtlaSil
  3. evet doily ler bizim yuvarlak yatak odası takımlarından. ama onları sanırım merserize tarzı kalın ve canlı renklerde iplerle örüyorlar. daha büyükçe bi örtü oluyo böylece.
    ayyy en kısa zamanda size bi link bulup yollıcam:))
    sevgiler....

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayan ziyaretçiler yorum bırakmak için lütfen Adı/Url seçeneğini seçiniz